In de nacht van zaterdag op zondag is restaurant Nieuw Schaijk door een grote brand verwoest. De brand was zo groot dat de brandweer heeft het pand aan de Rijksweg in Schaijk gecontroleerd heeft laten uitbranden.
Brand in restaurant
Het is niet exact bekend hoe de brand heeft kunnen ontstaan. Er is een sterk vermoeden dat de brand is ontstaan bij de wasdroger.
Er is geen sprake van verdachte omstandigheden en een nader onderzoek door de brandweer of politie werd niet verricht.
De financiële schade is enorm. Het bedrijf is goed verzekerd en er wordt hard gewerkt om het restaurant weer in volle glorie te kunnen herbouwen en heropenen
Restaurant Nieuw Schaijk
Restaurant Nieuw Schaijk werd 37 jaar geleden door Wim en Netty Tielemans gestart. 10 jaar geleden stapte zoon Johan ook in het bedrijf. Samen bouwden ze het restaurant uit tot een begrip in de regio. Er kunnen 400 gasten binnen. Naast het restaurant zijn er ook zalen en is er een ijssalon.
Blik op de toekomst
De familie Tielemans zijn hardwerkende ondernemers en willen snel door. Momenteel onderzoeken ze mogelijkheden om bijvoorbeeld een pop-up restaurant te openen.
“Het zou een mooie manier kunnen zijn om snel weer aan de slag te gaan. En om het personeel bij elkaar te houden. We hebben een hele fijne ploeg met 55 mensen. Het zou zonde zijn als die uit elkaar valt.” Volgens Johan Tielemans.
Hulp van eigen schade-experts
Familie Tielemans heeft direct na de brand Coolen Expertise gevraagd voor assistentie bij het afwikkelen van de schade en het vaststellen van de schadehoogte.
Schaderegeling kan erg complex zijn. Er komt veel bij kijken en de belangen zijn groot. Het is daarom verstandig om dit niet alleen te doen maar met hulp van professionals.
Coolen Expertise werkt puur en alleen voor gedupeerden. Het bedrijf geeft raad en daad na schade en zorgt dat verzekerden krijgen waar ze recht op hebben volgens hun verzekeringspolis.
Kijk wat Coolen Expertise kan beteken na een schade aan jouw woning of bedrijf
Gespecialiseerd team
Coolen Expertise heeft veel ervaring met schaderegeling bij horecabranden. Er is een team met specialisten opgesteld om de schade aan het gebouw, de keuken, de inventaris maar ook de financiële bedrijfsschade vast te stellen.
Samen met de familie Tielemans wordt er hard gewerkt om het bedrijf weer snel op te starten en ervoor te zorgen dat in de toekomst het restaurant in de volle glorie terugkeert.